ΣΑΓΙΑΔΑ

Η Σαγιάδα. Το γνωστό ειδυλλιακό ψαροχώρι απέναντι από την Κέρκυρα που μαγεύει με την φυσική ομορφιά του, είναι ένας νέος οικισμός που δημιουργήθηκε μετά το 1943. Ήταν τότε που οι Γερμανοί πυρπόλησαν την άλλοτε, σημαντική για την γεωγραφική της θέση, κωμόπολη, την Παλαιά Σαγιάδα και οι κάτοικοί της αναγκάστηκαν να κατέβουν κοντά στο λιμανάκι της περιοχής, το Σκάλωμα. 

Το Σκάλωμα είναι περισσότερο γνωστό σε όσους κάνουν διακοπές με σκάφοι αναψυχής στο Ιόνιο. Και ο λόγος είναι προφανής, αφού δίνεται η δυνατότητα να γευτούν φρέσκο ψάρι στα γραφικά ταβερνάκια που λειτουργούν στην λιθόστρωτη λωρίδα στεριάς που μπαίνει στην θάλασσα. 

Σε απόσταση λίγων λεπτών από τη Σαγιάδα συναντώνται δύο πανέμορφες παραλίες της περιοχής, το Κεραμίδι και το Στροβίλι. Το Κεραμίδι είναι μία μικρή οργανωμένη παραλία περιτριγυρισμένη από δέντρα, με βότσαλο, ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά. 

Το Στροβίλι βρίσκεται στους πρόποδες του ομώνυμου λόφου που μπαίνει στην θάλασσα και στην κορυφή του βρίσκονται απομεινάρια μεσαιωνικού κάστρου. 

Η γαλήνη του τοπίου, το ηλιοβασίλεμα στο Ιόνιο Πέλαγος και το λιμανάκι, το Σκάλωμα, με τα θαλασσοδαρμένα καΐκια, αποτελούν απόλυτο καταφύγιο για ήρεμες και ποιοτικές διακοπές.